Mikko Huotarin päiväkirja

27.8.08

Elämää kadulla

Katuvalokuvaaja Robert Doisneaun mukaan kaduilla tapahtuu päivittäin sellaisia asioita, joita vilkkaalla mielikuvituksellakaan varustetut dramaturgit eivät osaisi keksiä. Valokuvatessaan Doisneau oli tuntikausia paikoillaan ja seurasi ihmisten elämää. Ratkaisevalla hetkellä otti valokuvan.

Olin tänään Espalla palaverin jälkeen. Mulla oli kamera mukana ja ajattelin ottaa pari kuvaa. Joku toinenkin oli ajatellut ottaa kuvia. Yllä oleva nainen tarkkaili kadulla esiintyvää harrastelijataikuria (kuva alla). Minä sain kuvan molemmista.

taikuri

Nuolipuistossa

Tässä Lempi etsii omenia.

Eino Nuolipuistossa

Eino asettautuu arjen yläpuolelle.

22.8.08

Niko Ahvonen @ Manala

Viime lauantaina otin Contaxin filmipokkarilla vähän kuvia.

19.8.08

Mikkeli

Otin tämän kuvan mutsin Leicalla reilu kuukausi sitten. Filminä oli Agfan APX25 (jota ei enää valmisteta, harmi) ja kehitteenä Rodinal, joka on muuten keksitty jo yli 100 vuotta sitten.

18.8.08

Kolarin jälkeen

Kadulla sattuu ja tapahtuu. Onneksi tässä ei sattunut kenellekään mitään.

17.8.08

Kiikki

16.8.08

Ooster

14.8.08

Kiikki

kiikki

Oltiin Omppupuistossa ja otin vähän kuvia. Tässä tarkennus sattui epäonnistumaan, joten tein siitä taidetta.

_DSC0488

Omput eivät olleet vielä kypsiä, mutta Lempi söi niitä.

_DSC0456

Tällaisista sykkyröistäkin tuli otettua kuva. Onneksi oli mukana tuo digikamera, jottei tarvinnut tähän ryteikköön vilmiä pilata.

13.8.08

Ruusu Kuussa

12.8.08

Auringonkukat

Ostin Kiikille auringonkukkia. Kuvasin ne. (Olikohan tuo toinen virke vähän turha, no ehkä tämä sulkeissa oleva on vielä turhempi.)

10.8.08

Eino

9.8.08

Peter Bazalgette @ Media & Message 2008

Olin tiistaina & keskiviikkona kuvaamassa ja toimittamassa Media & Message -tapahtuman News-lehteä. Tapahtuma on siis tv-kanavien johdon (ostajien) ja tuotantotalojen (myyjien) vuosittainen jotos, jossa maailmankuulujen starojen jorinoiden (kuvassa Peter Bazalgette) ohella neuvotellaan tulevista ohjelmapläneistä. Päivillä jaetaan myös Formaatti-Finlandia, jonka tänä vuonna voitti K-70-ohjelma (kuva alla).

Oli aika rankka keikka. Tein torstaina ilmestyneen lehden kokonaan itse. Lehti oli Hesarin Kuukausiliitteen kokoinen ja nelisivuinen. Mutta rahan ja maineen vuoksi on rypistettävä, jotta perhe saa neljänviljan puuroa. Sitä paitsi meida-alan gurujen kanssa jutustelu (Peter Bazalgette, Virginia Mouseler) oli aika virkistävää.

Kaikkeen sitä freelancerina joutuu.


Media & Message 2008

1.8.08

Pikkuveli ja pari muuta kasvotutkielmaa



Lempi

Eino

Otin nämä Nikon D70s:llä jossa on mainio 50mm objektiivi. Se sopii hyvin kasvojen kaappaamiseen.