Mikko Huotarin päiväkirja

26.9.08

Värikkäät lapset

Syksy on ollut viime päivinä epätavallisen aurinkoinen. Kesällä odotin kuitenkin innolla synkeää syksyä, koska olin keksinyt itselleni projektin. Tavoitteeni on kuvata harmaassa ja sävyiltään platkussa maisemassa lapsia, jotka ovat värikkäitä. Siihen sopii mainiosti tämä filmi, jolla olen kuvannut Lempin. Kunhan saadaa maisema vielä synkemmäksi, niin projekti pääsee etenemään. Nythän tässä kuvassa ruohossa on vielä väriä (vihreä tosin punaisen vastavärinä sopii tähän).

Khayra@O'Malley's

23.9.08

Pitäjänmäki

Arkea pitää yrittää romantisoida, jottei tarvitse ruveta juhlaihmiseksi. Opiskeluaikana tuli juhlittua ihan riittävästi.

22.9.08

Lempi ja minä

Oltiin Lempin kanssa kävelyllä ja otettiin kuva itsestämme jalustalla olevalla kameralla. Takanamme laskee aurinko ja kamera loiskautti salaman. Sen ja parin muun seikan vuoksi kuvassa on aika villit sävyt.

21.9.08

Kävelyllä Meilahdessa

SDIM0053

SDIM0026

SDIM0048

SDIM0058

SDIM0045

SDIM0073

20.9.08

Miä ite

Kiikki

Aurinko puikkelehti vitsikkäästi eteiseen vievään käytävään. Kiikki tuli tiskikoneen täyttöpuuhista minuutiksi kuvaan. Sitten auringon viiru oli hävinnyt käytävästä. Pim.

19.9.08

Hassun hatun ilta

Lempi

Einon kanssa omenoita keräämässä

Omenahillo loppui tänään eikä kaurapuuroa syö erkkikään ilman omenahilloa. Me ei jääty kotiin itkemään, vaan lähdettiin Omppupuistoon. Siellä on siis älyttömän paljon omenapuita. Meillä oli pärekori ja kassi mukana. Minä ravistelin puita ja Eino keräsi omenat maasta. Vietiin kotiin (kuva kotimatkalta) ja Kiikki keitti seitsemän purnukallista hilloa. Nam!

18.9.08

Eino ja Lempi

16.9.08

U2-3D

Oltiin katsomassa U2:n kolmiulotteista elokuvaa. Kolmiulotteisuus oli aika hienoa, niin kuin ovat lasitkin, joita piti pitää leffan aikana päässä. Leffan tärkein ällistys oli tietysti tämä kolmiulotteisuus, mutta bändi vatkasi hyvin. Bono&co pitivät svengaavan pateettisen yhteiskuntaopin tunnin.

14.9.08

Viikonloppu

Takapihan urheilukentällä Lempi juuri ennen kuin työntää desin hiekkaa suuhunsa.

Alla Eino ottaa rennosti kun äiti sovittaa Seppälässä vaatteita. Kuvasommitelma oli Einon suunnittelema. Minä yritin ehdottaa jotain muuta, mutta onneksi noudatin maestron käskyjä ja otin kuvan hänen suunnittelemasta kuvakulmasta.

Eino

11.9.08

Palaverin jälkeen

Tämän päiväisen palaverin jälkeen kävelin Kaivarin läpi ja otin Sigmalla pari kuvaa.

ranta

10.9.08

Pasila

9.9.08

Arvaa paikka -kilpailu

Arvaa, mistä tämä kuva on otettu. Vastauksia voi laittaa tämän viestin kommentteihin (viivan alla klikkaa comments-painiketta). Voittajan puolesta laitetaan seuraavana sunnuntaina 20 senttiä kolehtiin.

8.9.08

Lempin kanssa Lepuskissa

Oltiin tänään Lempin kanssa Lepuskissa. Siellä oli kirjastossa Mikko Mallikas -seikkailurata, joka oli Lempin mielestä hauska. Kaikkein hauskinta siinä oli se, että radalle menevien lasten ja aikuisten piti ottaa kengät pois, ja Lempi halusi siirrellä ja syödä niitä. Tilanteesta ei valitettavasti ole valokuvaa, koska siinä ei joutanut kameroita kaivelemaan.

Tässä Lempi istuu näyttelyn nurkassa tuolissa.

080908lempituolilla

5.9.08

Eino@airport

Oltiin Einon kanssa tänään taas lentokentällä. Mulla oli uusi kamera mukana. Se on Sigman DP1, joka on taskuun sopiva pokkari, mutta siinä on järjestelmäkamera-kokoluokan kenno, joten jälki on aika siivoa. Voi jopa käyttää työhommissa.

Samassa paikassa otin Ricohin filmikameralla kuvia pari kuukautta sitten. Tsekkaa ne tästä.