Mikko Huotarin päiväkirja

26.2.09

Kiikki paastoaa...

...tai Kiikin mielestä hän näyttää joogilta. Tämä on otettu uudella kameralla (Canon 5D Mark II), jonka hankin muotokuvakäyttöön. Hyvä saundi! Siis joogassa. Om.

25.2.09

Lempi empii

24.2.09

Matilla oli nimipäivät

Katuelämää

Vaihdoin Sigman pokkarin Panasonicin L1-järkkäriin, jossa komeilee Leican linssi. Nämä kuvat on tosin otettu Olympuksen lasilla.

Opera

7 seconds of waiting

23.2.09

Lempi

Ilta=pala.

20.2.09

Kiikki

Eino on Salama

Eino pyysi, että otan kuvan siitä, kuinka nopea hän on. Ihan mahottoman nopea!

16.2.09

Kiikki ja hattu

Kokeilin vähän valoja ja Color Efex Pro:ta. Kiikki näyttää vilmitähdeltä ja on siitä tyytyväinen. Kuvaussessiokin oli kuin toimintalehvasta. Einolla on nimittäin oksennuspoksennustauti. Otin pari kuvaa, sitten ojentelimme ämpäriä ja lohdutimme, ja sitten vielä pari kuvaa. Voilà!

15.2.09

Eino taulun alla

14.2.09

Eiran ranta

Sarjassa Kultaisen leikkauksen tutkielmia

Eino ja Lempi Postimuseossa



Eino on herra Onnisen selässä.

Lempi Postimuseossa

Lempi punaisessa huoneessa.

13.2.09

Talo

Murtovuoren Jussi tykkää tuosta talosta. Niin minäkin. Otin kuvaa ja sommittelin hyvin ankaralla itsekurilla kultaisen leikkauksen teoriat mielessäni.

Olen lukenut taidehistoriallista kirjaa kultaisesta leikkauksesta. Hienon näköinen kirja ja paljon esimerkkejä. Se on ihan vitsikästä. Painosanalla vitsikästä. Jotenkin tuollaisissa aiheissa ajaudutaan universumin harmoniaan ja kaikenlaiseen kvasimatemaattiseen soopaan. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun törmään taideanalyyseissä vastaavaan matalaotsaisuuteen. Meininki siinä on sellainen, että hyvästä ja kattavasta evidenssistä tehdään horoskooppijohtopäätöksiä.

Kultainen leikkaus on kyllä hieno oivallus.

12.2.09

Akvaario

Käytiin Einon kanssa ostamassa akvaario. Pari viikkoa piti katsella pelkkää vettä, koska sen verran vie akvaarion biologinen kypsyminen. Eilen saatiin kaloja. Ja Eino halusi tuollaisen sukellusveneen. Kalojen ruokkiminen on ihan ykköspuuhaa. Myös Lempi tykkää.

11.2.09

Työmatka, Ilmalan pysäkki

Työmatka, Ilmalan pysäkki

Ilmalasta noustaan ylös, otetaan kuva ja astutaan Ylen alueelle. Silleen tämä menee.

Steissin kundi

Matkalla uimahalliin

Oltiin Einon kanssa matkalla Itiksen uimahalliin. Siellä on liukumäki. Mutta se oli liian hurja. Ja sieltä loppui suihkusta lämmin vesi. Joten käytämme vastedes Mäkelänrinteen uimalaa.

10.2.09

Talin pysäkiltä napattu kuva

Talin siirtolapuutarha

Olin töihin matkalla ja ajankuluksi nappasin kameran taskusta. Niin, ajankuluksi. Siinä kului kuin siivillä yksi sadasosa sekuntia.

9.2.09

Lempi joulukuussa

Otin tällaisen kuvan Fujin halvalle diafilmille, koska siinä on aika tömäkät värit. Sitähän se Lempikin tuossa katsoo. Halvallako tässä pannaan.

8.2.09

Tali ihan sumussa

7.2.09

Hyvä on hiihtäjän hiidellä

Oltiin Lempin kanssa kävelyllä Talissa. Siellä oli aika hyvä sumu.

6.2.09

Eino pistäytyi Kiikin neulepaidassa

Olen lukenut nyt valokuvaaja Henri Cartier-Bressonin elämänkertaa. Hänen intohimonaan olivat geometriset kompositiot. Tästä villiytyneenä otin tällaisen kuvan. On siinä oma potkunsa, vaikka kyllähän tuota ukkelia katselisi ilman kompositiota.

Ilmeen tiukkuus johtuu siitä, että Eino halusi olla barbababa ja mönkiä paidan sisällä, mutta elämänkertoja lukenut isä pyysi häntä pitämään päätä esillä yhden valokuvan ajan.

Lempi tykkää kaulureista myös sisällä

Aina ei kannata olla kranttu valokuvan teknisen laadun suhteen. Ei oikeastaan milloinkaan. Varsinkaan tämän kuvan kanssa. Mutta täytyy myöntää, että tarkennus meni vähän pipariksi.

Einon onnittelukortti Kiikille

Einolla oli hyvin selvä näkemys, Kiikin syntymäpäiväkortista ja -lahjasta. Kortissa Kiikki on prinsessana omassa linnassaan, ympärillä on vallihauta ja laskusilta. Vasemmalla asvalttia. Lahjaksi Eino antoi itse tekemän rusetin. Lisäksi hän halusi, että käymme ostamassa äidille "mekon tai jotain naisellista". Myös Hello Kitty -paita olisi hyvä, koska se on aikuisten paita.

5.2.09

Kiikki filimillä

Ostin Englannista ebayn kautta vanhentunutta Kodakin Tri-X 400 -filmiä. Hyvin halvalla. Myyjä ilmoitti, että 'only for experimental use' eli filimiltä ei kannata odottaa liikoja, vaan sillä pitää tehdä taidetta. Minä otin neuvosta vaarin ja alivalotin filmiä ja sitten pimiössä ylikehitin (tätä kutsutaan prässäämiseksi, engl. push-prosessing). Ei tullut passikuvaa, mutta tuli taidetta.

3.2.09

Myyntinäyttely Tallinnan Vanhassa kaupungissa

2.2.09

Taidetta Tallinnan matkalta

Tolppa on kuvattu legendaarisella Leicalla, jossa on lasina legendaarinen Leican Summicron, legendaariselle Kodachrome-diafilmille, jonka värimaailma on ällistyttävä. Filmi lähetetään kehitettäväksi Sveitsiin, josta diat tänään tulivat. Aika kallista, mutta kuka sitä rahaa ajattelee, kun saa näin sivistynyttä värimaailmaa silmiensä eteen.

Alla on kaksi muuta kuvaa samalla reseptillä.

Tallinna
Kirkkokansaa.

Tallinna
Umpikuja.

1.2.09

Lempi Tampereella

Oltiin viikonloppu Tampereella. Juhlittiin Kiikin synttäreitä sukulaisten kanssa. Ja oltiin lumileikeissä. Aika jouluiset maisemat. Joulun voisi siirtää tänne sieltä vesisateesta.