Mikko Huotarin päiväkirja

29.9.07

Mikon päivän lahjat


Kiikki oli unohtanut, että tänään on nimipäiväni. Jouduin muistuttamaan asiasta. Hän piti sen verran suuren voivottelun, että Eino halusi antaa minulle paljon lahjoja. Hän antoi kuvan autot ja härvelit minulle lahjaksi. Kiitos Eino! Huomenna ehkä annan ne Einolle lahjaksi. Onhan huomenna sentään sunnuntai. Tärkeä päivä.

28.9.07

An alley in Tallinn

eestin_katu

Tunnisteet:

27.9.07

A cello and an audience under the almighty wings

DSC_2413

Tunnisteet:

Hysteriaa Sellossa

Anna Abreau

Idoli eli Anna Abreau oli eilen Sellossa esiintymässä. Kauppakeskus oli pullollaa 6-12-vuotiaita tyttöjä, jotka kirkuivat kurkku suorana. Olin paikalla ottamassa tilaisuuskuvia portfoliooni. Tässä yksi.

Tunnisteet:

25.9.07

Pyörällä liikenteessä


Kiikki ja Lempi lähtivät retkelle kaupunkiin. Me jäätiin Einon kanssa himaan ja ajateltiin lähteä Itikseen. Sitten keksittiin, että lähdetään fillariretkelle. Se oli hyvä keksintö.

Ajettiin muutama kilsa. Minä kävelin. Rytmi oli rento. Siis ihan hiton rento, eikä me kiukuteltu toisillemme ollenkaan. Ilma oli lempeän viileä ja tuoksui syksyn omenoille. Vaahteran lehdet kahisivat lenkkareissa. Mieleen tuli koti-isäpäivät. Ja ikävä niitä. Raskas on nyt raatajan arki, kun joutuu omalle kohdalle osuvaa bruttokansantuotetta ohjailemaan. Onneksi välillä pääsee fillariretkelle.

Sitten käytiin kaupassa ostamassa pillimehu. Eino meinasi ensin napata hyllyltä vanhan tutun, punaisen Grandin, mutta sitten tuli toisiin aatoksiin ja otti jonkin keltaisen hedelmämehun.

Vielä illalla, kun makailtiin saunan lauteilla, Eino muisti, että oli hyvä keksintö ottaa se keltainen mehu.

24.9.07

Syksyn lehdet


19.9.07

Omakuva

Omakuva

Otin kuvan itsestäni ennen kuin asetin varsinaisen kuvattavan istuimelle.

Tunnisteet:

18.9.07

Ranta

ranta_printattu

Tunnisteet:

13.9.07

Äiti ja lapsi

DSC_1621_harjoitus_2

Tähän ei sitten ehkä tarvitsekaan kirjoittaa mitään...

Tunnisteet:

10.9.07

Ilmaisia halauksia

free_hugs

Piipahdin kaupungilla ja näin tällaisen episodin.

Lue lisää ilmaisia halauksia -kampanjasta!

Tunnisteet:

8.9.07

Kurkistus

Peeking over a fence

Tänään lauantaina oltiin koko perhe Huopalahden kirkon 90-vuotisjuhlissa, koska siellä oli Jysky perheineen. Jysky ja Hanna esittivät musiikkia.

Juhlat olivat mukavat, koska niissä ei joutunut kuuntelemaan yhtään puhetta, ihmiset olivat ystävällisiä, makkara, mehu ja kahvi ilmaista sekä lapsille oli pystytetty pomppulinna. Kummipoikani Einari pomppi voltteja.

7.9.07

Some chocolate


Tunnisteet:

Manta and high heels


Tunnisteet:

6.9.07

Tuunattu näyttely


Hesarista ja muualtakin mediasta tuttu Jani Leinonen on pystyttänyt näyttelyn Kiasman pihaan. Sieltä löytyy tuunattua taidetta. Leinonen on siis maalannut toisten taulujen päälle omia juttujaan - eli tuunannut. Taiteen päälle taidetta. Siellä on muun muassa Kaj Stenvallin taulu jonka päälle Leinonen on loihinut oman siveltimen vetojaan. Vastavuoroisesti löytyy myös Leinosen taulu, jonka Stenvall on tuunannut.

Kävin tekemässä jutun. Sitä varten otin kuvan Leinosesta. Illalla sitten Einon kanssa tuunasimme kuvan. Yllä on lopputulos.

Leinosesta seuraava anekdootti:

Vuosia sitten oltiin Vekun kanssa kuvataideakatemian galleriassa, jossa oli tuikituntemattoman taiteilijan loppunäyttely. Näyttelyyn oli rakennettu 80-luvun baaritiski (vielä 90-luvulla 80-luku oli siis aivan kauheaa, nythän se on taas voimissaan). Baaritiskillä taiteilija tarjosi imeliä kasari-drikkejä.

Ehkä noin vuosi tai kaksi näyttelyn jälkeen näin taiteilijan ravintola Torissa, jossa olin omien kavereiden kanssa viettämässä iltaa. Kävin jossain vaiheessa kiittämässä kasari-drinkeistä, joita sain näyttelyssä. Leinosen vieressä istunut kaveri tokaisi pöllämystyneenä: "Ai, joku tuntee sut".

Menin takaisin pöytääni istumaan. Jonkun ajan kuluttua tarjoilija toi minulle pömpöösin 80-luvun drinkin ja sanoi, että peräseinällä istuva herra tarjoaa. Vilkaisin sinne ja Leinonen vilkutteli. Lähtiessä hän kysyi, oliko drinkki hyvä. No, tottahan se oli - ja imelä.

5.9.07

Herneet ja Everest

herneet

Illalla kylvetettiin Einon kanssa neljäviikkoista Lempiä. Tytär näyttää pitävän vedestä, joten jossain vaiheessa saamme Lempistä varmaan saunakaverin. Einon kanssahan käymme saunassa päivittäin.

Kävin tänään ostamassa siankarvasiveltimen, jolla maalailin paperiarkeille siveltimenvetoja. Käytin näitä papereita sapluunoina yllä olevan hernekuvan työstämisessä. Askartelemalla tulee hyvin daideellista jälkeä. Eikä tarvitse kuvaakaan lähteä nappaamaan Everestiltä. Riittää kun raahaa takapuolensa hernelaarille. Kyllä tämä on parempi kuin huono kuva Everestistä. Toisaalta hyvä kuva Mount Everestistä on myös parempi kuin huono kuva herneistä.

4.9.07

Kiikki Mikon kotistudiossa

Kiikki Mikon kotistudiossa

Mulla alkaa olla valokuvausvehkeet jo siinä kunnossa, että kohta kehtaa ottaa kuvia.

Tämä kotistudiokuva on otettu Nikon D80 -rungolla ja Nikkorin 50mm linssillä (1/60 sek f/1.8). Valaistusvälineinä ovat Nikon SB-800-salama ( Elinchromin läpiampuva sateenvarjo ja Manfroton jalusta) ja Nikonin SB-600-salama (Lastoliten reflektori Manfroton heijastinjalustalla). Taustana Anttilasta ostettu musta lakana, joka roikkuu verhotangossa jousipuristimilla.

Hoplaa! Klikkaa tästä suurempi versio!

Tunnisteet:

3.9.07

Sunnuntai on kääntymässä maanantaiksi


Selailin parikuukautta vanhoja kuvavarastoja ja etsin huonoja kuvia, joita voisi käsitellä "taiteellisesti". Harjoittelen paraikaa kuvien työstämistä.

Tässä on nyt tällainen kuvan kuvatus, jonka nappasin toukokuussa Turun tuomiokirkossa.

Tänään tein myös May I Take a Photo -logon. Eikös olekin hieno! Ks. sivupalkki.