Mikko Huotarin päiväkirja

6.9.07

Tuunattu näyttely


Hesarista ja muualtakin mediasta tuttu Jani Leinonen on pystyttänyt näyttelyn Kiasman pihaan. Sieltä löytyy tuunattua taidetta. Leinonen on siis maalannut toisten taulujen päälle omia juttujaan - eli tuunannut. Taiteen päälle taidetta. Siellä on muun muassa Kaj Stenvallin taulu jonka päälle Leinonen on loihinut oman siveltimen vetojaan. Vastavuoroisesti löytyy myös Leinosen taulu, jonka Stenvall on tuunannut.

Kävin tekemässä jutun. Sitä varten otin kuvan Leinosesta. Illalla sitten Einon kanssa tuunasimme kuvan. Yllä on lopputulos.

Leinosesta seuraava anekdootti:

Vuosia sitten oltiin Vekun kanssa kuvataideakatemian galleriassa, jossa oli tuikituntemattoman taiteilijan loppunäyttely. Näyttelyyn oli rakennettu 80-luvun baaritiski (vielä 90-luvulla 80-luku oli siis aivan kauheaa, nythän se on taas voimissaan). Baaritiskillä taiteilija tarjosi imeliä kasari-drikkejä.

Ehkä noin vuosi tai kaksi näyttelyn jälkeen näin taiteilijan ravintola Torissa, jossa olin omien kavereiden kanssa viettämässä iltaa. Kävin jossain vaiheessa kiittämässä kasari-drinkeistä, joita sain näyttelyssä. Leinosen vieressä istunut kaveri tokaisi pöllämystyneenä: "Ai, joku tuntee sut".

Menin takaisin pöytääni istumaan. Jonkun ajan kuluttua tarjoilija toi minulle pömpöösin 80-luvun drinkin ja sanoi, että peräseinällä istuva herra tarjoaa. Vilkaisin sinne ja Leinonen vilkutteli. Lähtiessä hän kysyi, oliko drinkki hyvä. No, tottahan se oli - ja imelä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu