Mikko Huotarin päiväkirja

28.10.08

Kiikki

Vaimo ja lapset tulivat kotiin. Olin kotona kolme päivää ja yötä yksin. Se on aika mölliä hommaa. Onneksi tulivat. On taas kotona kuvattavia:)

27.10.08

Onnin kaste Kangasalla

Kuvaa klikkaamalla pääsee kuvapankkiini, jossa on enemmän kuvia kastejuhlasta. Niitä löytyy myös osoitteesta mikkohuotari.fi/onnin_kaste

Onnin kaste Kangasalla

22.10.08

Eino

20.10.08

Juha

Broidini Juha täytti 30 vuotta joskus kuukausi sitten. Piti ottaa kuva pelkän kolmosen vieressä. Ei niistä kymmenistä niin väliä. Ja onhan tossa kuvassa ainakin yks ämmä.

Viroon

Käytiin Maken ja Juhan kanssa Tallinnassa lauantaina. Matka oli mun 40-vuotislahja. Siellä oli hauskaa. Syötiin hyvät pihvit Hell Huntissa ja käytiin Stokkan Hullud Päevillä. Eksoottista.

16.10.08

Eino saunassa

Mulla on uusi kamera. Kuulen että joku huokaa 'taas', mutta minä sanon 'vihdoinkin'. Kamera on Nikon D700. Kyseessä on nimittäin maailman paras järjestelmäkamera hämärässä kuvaamiseen (about sama kuin Nikon D3, mutta uudempi). Ne, jotka ovat käyneet meidän saunassa, tietävät että siellä on pimeää. Näin hyvä kuva kuitenkin pötsähtää Nikonista. Kyllä se maksoikin, joten saa luvan pötsähtää. Kiikkikin sanoi, että 'oho'.

14.10.08

Close to the edge

Huomenna kilahtaa 40 täyteen. Vielä ollaan keltaisen viivan tällä puolella.

Kävin tänään katsomassa pressinäytöksessä Baader Meinhof Komplexin, joka tulee ensi-iltaan ensi viikolla. Elokuva oli kiihkeää kerrontaa, mutta poliittisesti melko kiihkotonta, eli siinä toisaalta ymmärrettiin saksalaisen terrorismin vaikuttimet ja historiallinen tilanne, toisaalta terroristeja ja heidän tekosiaan ei mitenkään kummemmin ihailtu. Elokuvan tuottajana on Bernd Eichinger, joka tuotti elokuvan Der Untergang.

Mä itse muistan keskustelleeni joskus 17-vuotiaana Koivikon Jykän kanssa, että voisi ruveta kitaristiksi tai terroristiksi. Tämä oli totta kai romanttista puhetta, muttei vitsi. Baaderin ja Meinhofin aikaan maailmassa oli paljon epäkohtia, räikeimpänä ainakin poliittisesti oli Vietnamin sota. Silloin kun suunnittelin terroristin uraa, maailmaa riivasi kylmä sota ja monia vitsauksia, räikeimpänä apartheid.

Järjestimme Mikkelissä apartheidin vastaisia mielenosoituksia. Olimme järjestäytyneitä ja meillä oli jopa veljiä Etelä-Afrikasta kyläilemässä. Hämmentävää oli silloin, että vanhempi sukupolvi järjestelmällisesti piti toimintaa ihan hauskana nuorten harrastuksena, mutta kukaan ei pahemmin viitsinyt itse ongelmaan puuttua. Suomi oli hyvää pataa valkoisen Etelä-Afrikan kanssa. Lätkäjoukkue taisi käydä siellä treenailemassa.

Vastaavanlaista suhtautumista saivat kehitysmaakauppatoiminta, jota pidettiin epärealistisena ja vaikutuksiltaan marginaalisena. Tai vihreät arvot, jotka kuitattiin pillastuneiden idunpurijoiden kitinänä.

Edelleenkin sapettaa aivan vietävästi sellainen ynnynnyy-meininki, jossa keskitytään porvarillisen kulissin pystyssä pitämiseen sen sijaan, että yritetään (tosissaan) ratkaista vaikeita ja monimutkaisia ongelmia. Vaikka monet edellämainituista asioista ovat paremmalla tolalla, maailma on yhä täynnä epäoikeudenmukaisuutta. Käsien pesusta ja oman voimattomuuden teeskentelemisestä seuraa useimmiten ristiinnaulaamisia.

Mä olen sitä mieltä, että omahyväinen ja muiden ongelmilta aktiivisesti silmänsä sulkeva yhteiskunta tarvitsee välillä iskun kasvoille, mutta sitten mun ajatuksenjuoksu ei enää seuraa Meinhofia pätkääkään. Meinhofin mukaan nimittäin terrorismi on isku vasten yhteiskunnan kasvoja. Mun mielestä isku kasvoille ei ole missään nimessä terrorismia, vaan jotain päinvastaista. Väkivalta ei ole koskaan oikeutettua, ei edes yhteiskunnan harjoittama.

Mitä sitten on isku kasvoille? Vaikka tätä: Sex Pistolsin laulajalta Johnny Rottenilta kysyttiin bändistä kertovassa dokkarissa, mitä niinkin merkittävä bändi sai aikaiseksi. Rotten ei höpissyt mitään kulttuurivaikutuksista, vaan sanoi (mun mielestä aika realistisesti), että 'ainakin me saatiin suunniltaan ne jotka oli ottanu meitä päähän'.

12.10.08

Onni täytti viisi vuotta

Serkukset Onni ja Eino eivät sanoneet muikku, vaan räklättivät täysillä.

9.10.08

Matkalla uimahalliin

Eino halusi ottaa itse valokuvia, joten tässä hän odottaa vuoroaan yhden kuvan verran.

Kampin karuselli

Narinkkatorille tuli tivoli. Se on maailmanlopun meininkiä se.

8.10.08

Tuhansien järvien maa

Aika monta kuvaa tossa takapihalla on tullut otettua. Se on niin monipuolinen kuvauskohde, niin kuin tämänkin osoittaa.

7.10.08

Talin sauna

Talissa on hyvä sauna. Se toimii kaasulla. Tulee väkisinkin Zyklon B -vitsit mieleen. No joo. Oltiin siellä Esun kanssa kerran ja siellä oli vähän turhan törkeitä löylyn heittäjiä, niin että eipä ole tullut siellä käytyä muuta kuin yksityisvuoroilla.

6.10.08

Tali

Eino ja Kiikki olivat Eetun 4-vuotisjuhlissa. Minä ja Lempi oltiin kävelyllä Talissa. Oli ihan älyttömän kova tuuli. Tässä on kuva, joka on tehty kolmesta eri tavalla valotetusta kuvasta. Sen vuoksi siis villi tunnelma. Vaaleimmasta kuvasta valitaa tummimmat alueet ja tummimmasta kuvasta vaaleimmat ja normaalisti valotetusta valitaan keskisävyt: näin syntyy HDR-kuva.

3.10.08

Crash

Eino soitti huuliharppua ja Lempi laski Einon päälle. Ja se oli hauskaa, ettäs tiedätte.