Mikko Huotarin päiväkirja

24.1.09

Eino keinussa


Einon vitsi oli kuvakauppa auki ja kiinni. Kun kuvakauppa oli auki, pystyin ottamaan kuvan Einon naamasta. Kuvakauppa meni kiinni niin, että Eino laittoi jalat yhteen eikä naamaa näkynyt.

Mulla on uusi valotusmittari, joka mahtuu taskuun. Vaikka kameroissa on hyvät valotusmittarit ja prosessorit, mikään ei korvaa erillisellä mittarilla mitattua valoa. Mittaustulos on tarkempi, koska mittarilla mitataan kohteeseen lankeavaa valoa eikä kohteesta heijastuvaa valoa (kamera mittaa), joka puolestaan on riippuvainen esimerkiksi siitä, minkä väriset vaatteet ovat kuvattavan päällä. Lumisessa maisemassa oikean valotuksen saaminen ilman mittaria on hankalaa. Nyt osuu nappiin.

Mittarilla voi mitata myös kontrastia, jonka tiedon varassa voi kuvaan saada tietynlaista tunnelmaa. Kontrastien kanssa pelaamisessa kannattaa perehtyä Ansel Adamsin zone-teoriaan, joka on kerrassaan nerokas. Zone-systeemi on kehitetty varsinaisesti filmikuvausta varten, mutta sen tunteminen on hyvin käyttökelpoinen myös digiaikana.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu